Olaszrizling
Fő fajtánk az olaszrizling, melyet több mint 5 ha-on termesztünk. Az egész országban elterjedt ez a fajta. Igazi ”Hungaricum” annak ellenére, hogy származási hely nem ismert. De igazán jól csak ”Csopak és környékén” érzi magát. Az itteni talaj és klimatikus tényezők hatására adja azt a tüzes, karakteres ”rezeda” illatú, keserűmandulára emlékeztető ízű bort, amely az igazi borfogyasztók kedvenc itala. Egyes évjáratokban képes aszúsodásra is, és nemritkán képes kiemelkedően magas minőségű bort adni, de átlagos évjáratokban is jó minőségű bor készíthető belőle. Mi a magas minőségű rizlingjeinket minden esetben fahordós érleléssel készítjük.

Cserszegi Fűszeres
A második legnagyobb területen termesztjük ezt a fajtát, mintegy 1.8 ha-on. Az ültetvényünk már 30 éves. Ez az ültevény volt ennek a fajtának az első üzemi törzsszőlője, mondhatni innen terjedt el az egész világban. A fajtát egyébként Bakonyi Károly nemesítette, Irsai Olivér és Tramini keresztezésével. A rendkívül illatos, zamatos, tüzes, alkoholban és finom savakban gazdag bort készítünk belőle. Kizárólag reduktív eljárással. A talaj és mikroklimatikus körülményeknek köszönhetően igen kiváló minőségű bort tudunk készíteni minden évben, amit borversenyeken elért arany és ezüst oklevelek bizonyítanak, valamint az a tény, hogy sohasem tudtunk annyit készíteni belőle, hogy a ”régi” megérje az ”új” szüretelését.


Zenit
Ezt a fajtát nem egészen 1 ha-on termesztjük. Igazi magyar fajta, melyet Király Ferenc nemesített Ezerjó és Bauvier keresztezésével. Igen korai érésű, legtöbb esetben már augusztusban szüretlehető, nagyon magas cukorfokkal. Bora illatban, zamatban gazdag, finom savú, rizling típusú, de annál kedvesebb, behízelgőbb, fiatalabb. Persze korai éréséből adódóan, viszonylag hamar elkészül, és az évjáratok többségében még a szüret évében palackozható ”primőr borként” hozzuk forgalomba, de a finom savaknak köszönhetően csak lassan vénül el. A fajta koraisága, a bor karaktere következtében, mi a ”fiatalok bora” elnevezéssel hozzuk forgalomba.

Cabernet Sauvignon
2003-ban telepítettűk mintegy 0.5 ha-on ezt a fajtát, választékbővítés céljából. Francia eredetű, de az egész világon elterjedt fajta. Késői érésű, mivel rothadásra nem érzékeny , így kellő biztonsággal lehet termeszteni. A cukor termelő képessége kiváló. Bora illatos, finom ízű, jellegzetes zamatú, testes, bársonyos, tanninokban gazdag. A jobb színkinyerés érdekében 21 napig hagyjuk a héján és csak azt követően préseljük. A fél éves fahordós érlelést követően töltjük palackba. Igaz, hogy választék bővítés céljából telepítettük, de a talaj és klimatikus tényezők valamint a szigorú borászati technológia következtében magas minőségű bort tudunk készíteni belőle, melyek sikeresen szerepelnek a borversenyeken és nagyon kedvelte a vevőink körében. Célunk, hogy a későbbiekben méltó versenytársa legyen más borvidék vörösborainak.